Translate

Tutorials

Op deze pagina zie je een aantal tutorials die ik heb gemaakt. ik wens je veel kijkplezier, hoop dat je er iets aan hebt als je het zelf ook gaat proberen.

Oktober 2012


Hoi allemaal,
Afgelopen woensdag heb je deze kaart al kunnen zien, en ik had beloofd om er een tutorial van te laten zien hoe ik de achtergrond gemaakt heb met de airbrush. Bedankt voor de leuke reacties die ik gekregen heb.

Ik ben begonnen met het stempelen van de afbeelding van KennyK met Memento op Copic papier.

De stempel heb ik ingekleurd met de Copics, en op het rode gedeelte van het drumstel heb ik met een Spica pen wat fijne glitter aangebracht (op de foto niet echt zichtbaar, maar in het echt wel heel mooi te zien)

Daarna heb ik op het roze papier wat aan de achterkant een plaklaagje heeft de stempel nog een keer gestempeld en deze rondom uitgeknipt zodat ik het kan gebruiken als een masker (ter bescherming van de gekleurde afbeelding tijdens het airbrushen)

Ik kies dan mijn vorm, de nestabilitie uit, die ik straks wil gebruiken om op de kaart te plakken. Ik wilde graag het mooie witte randje zien na het airbrushen dus dan moet je tijdens het airbrushen al zorgen dat je de nestabilitie over je gekleurde afbeelding op het papier bevestigd, zodat je die na het airbrushen kunt uitsnijden. Na het airbrushen kun je met een babydoekje gemakkelijk de nestabilitie weer schoonmaken.
Hier heb ik het roze masker over de gekleurde afbeelding aangebracht en het airbrushen kan beginnen.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als eerste heb ik met behulp van een steen/muur sjabloon de kleuren E13 en E15 op de achtergrond gespoten. 

Hier zie je het resultaat zonder het sjabloon, je ziet nu duidelijk het steentjes/muur patroon.

Om het onderste gedeelte te spuiten heb ik een papier ter bescherming over de rest van de afbeelding gelegd zodat alleen het te spuiten gedeelte zichtbaar blijft.

Hier zie je dat ik het onderste gedeelte gespoten heb met BG72, en ik  vond het wit in de voegen niet mooi, daar ben ik met E11 over heen gegaan, niet gespoten maar gewoon gekleurd met de stift.

Met weer een ander sjabloon heb ik de rode sterren  gespoten met R46.  Zo krijg je meer diepte in de achtergrond.

als je de nestabilitie hebt uitgesneden zie je dit als eindresultaat. Een mooi wit randje om je gespoten werk heen.
Als je dan het roze masker verwijderd dat je gebruikte ter bescherming van afbeelding is dit het resultaat. Je kunt het nu gebruiken en verder verwerken op een kaart.

Dit zijn de gebruikte kleuren voor de hele kaart. voor het airbrushen heb ik alleen maar de kleuren:
R46, E11, E13, E15 en BG72 gebruikt


Ik hoop dat jullie de tutorial mooi vinden, bedankt voor het kijken en de reacties die ik altijd mag ontvangen.
Fijne zondag nog.

Groetjes Brenda


September 2012, werken met Krimpie Dinkie

Hoi allemaal,
Deze tutorial is gisteren op het copicmarkerbenelux blog geplaatst door mij. Veel kijkplezier

Wat ik nu ga laten zien qua tutorial wint niet de schoonheidsprijs en dan bedoel ik met name het kleur werk. Ik hoop dat jullie uiteindelijk het eindresultaat wel mooi vinden. Je moet bij dit materiaal niet denken dat je kunt blenden, of netjes schaduw aanbrengen, want dat gaat dus echt niet... Als je werkt met Krimpie Dinkie moet je alles wat je geleerd hebt op het gebied van kleuren meteen weer vergeten. Je kunt echt alleen maar kleur aanbrengen en je kunt dus niet kleur over kleur aanbrengen zoals je gewend bent op papier. Toch is het heel leuk om mee te werken, je kunt er veel leuke dingen mee maken.

Voor wie niet weet wat Krimpie Dinkie is, dat is een soort plastic folie met een ruwe kant en een gladde kant. Door het te verhitten in bv oven of gewoon met heatgun krimpt je afbeelding en wordt het uiteindelijk ook ruim 4x keer zo dik als toen je er mee begon te werken.

Ik heb dit keer gekozen voor afbeeldingen van Magnolia, mede ook omdat deze echte stempels zijn, geen digitale want dat gaat niet zo gemakkelijk met de printer inkt. De inkt loopt vrij snel uit.

Ik heb de afbeeldingen gestempeld met Stazon, dat is eigenlijk geen combinatie met de Copicstiften, maar andere inkt blijft niet op de ruwe kant van het Krimpie Dinkie zitten.
De huid kleur ik met E00, is een lichte kleur. Als dit materiaal gaat krimpen wordt de kleur een stuk feller.

Gekleurd met Y38, je ziet de strepen in de broek en truitje, er zit een ruwe kant  bij  dit materiaal en dat maakt dat je helaas deze strepen krijgt.

Gekleurd met YR07

Met E23 heb ik de haren gekleurd, het hele gedeelte ingekleurd, zonder schaduw dus

Met E25 breng ik accenten aan in de haren. Je ziet als het gekrompen is  mooi die donkere aanzetten.

Als laatste heb ik met G85 de groene gedeeltes gekleurd.
Het is belangrijk om met een gaatjes tang een gaatje aan te brengen voordat je het gaat  verhitten. Als het eenmaal gekrompen is kan je er onmogelijk nog een gaatje in maken omdat het een stuk dikker word.
Als je gaat verhitten zorg er dan voor dat je iets in het gaatje doet zodat het gaatje niet dicht smelt.
Hier zie je dat het begint te krimpen
Het lijkt nu alsof je hele plaatje mislukt, maar geloof me, het trekt helemaal mooi bij, laat de hitte gewoon zijn werk doen
Help, dit komt nooit weer goed.... zo lijkt het maar gelukkig is dat niet zo
Wat belangrijk is is dat je even met je acrylblok, of iets anders hards en vlak, je afbeelding als die nog warm is even platdrukt, zo krijg je een mooi plat figuurtje zonder bobbels
Zo zien ze er na het verhitten uit, je ziet duidelijk dat de kleuren  een stuk donkerer geworden zijn.
De originele stempel met daarnaast het plaatje van Krimpie Dinkie zoals die verkleind en verdikt  is na het verhitten, een heel verschil he?Ik heb er een windmobiel van gemaakt, leuk voor op de kinderkamer, of gewoon buiten onder een afdak zodat de wind er mee kan spelen en je een gezellig tingel geluid hoort.

Doordat ik de foto's buiten genomen heb, zie je de buisjes wat schitteren, maar dat is  in het echt natuurlijk ook.
ik hoop dat het toch duidelijk zichtbaar is op de foto

Ik heb verschillende kralen en steentjes gebruikt om de draden te versieren. vind het een mooier uiterlijk geven dan alleen maar draden met de figuurtjes en buisjes. De materialen komen uit diverse winkels, niet alleen hobbywinkels, dus duur hoef je het niet te maken.

Ik hoop dat deze tutorial jullie ook inspireert om te gaan werken met Krimpie Dinkie, het kan dus prima met je Copic Stiften. Dit materiaal is er overigens ook in doorzichtige vellen, zodat je aan 2 kanten je afbeelding ziet. Je kunt er vanalles mee maken zoals armbandjes, ketting, oorbellen. 

Bedankt voor het kijken en jullie reacties.
Fijne zondag nog,
Groetjes Brenda

Juli 2012, kleuren op kraft papierHoi Bloglezer,
Wat leuk dat je hier weer komt kijken. Ik wil je iets laten zien en dat is het kleuren op kraft. Sinds kort heb ik me gewaagd aan het kleuren op dit materiaal. Het is erg leuk om te doen, het papier bloed niet (loopt niet buiten de lijntjes) en geeft een heel leuk en mooi effect. Het is wel heel anders kleuren op dit kraft papier omdat alle kleuren veel donkerder worden dan op wit papier.
Hieronder zie je het verschil. Ik hoop met deze tutorial te laten zien hoe leuk het is om ook dit materiaal te kleuren met je Copics.

Het witte papier is Perfect Coloring papier, en het kraft papier is van Joy.

Ik laat je stap voor stap zien hoe ik de afbeelding  die van Mo Manning is, gekleurd heb. bij de gele kleuren heb ik van donker naar licht gekleurd, en bij alle andere van licht naar donker. Het geel maakt het gekleurde gedeelte in het begin een soort van nat bruin, de kleur komt pas als het opgedroogd is, daarom is het makkelijk om eerst donker te doen bij geel, en daarna pas het lichtste omdat je dat dan goed nat over de rest van de gele kleur aanbrengt.

Ik ben begonnen met de donkerste kleur, dat is in dit geval Y17. Daarna heb ik Y08, Y06 en Y04 gebruikt.  Zowel de ballon als de jurk van het meisje heb ik op deze manier gekleurd.

Met R17, R46 en R59 ben ik alle rode delen gaan kleuren. Omdat kraft papier niet echt nat blijft heb ik gekozen om eerst alles met R17 te kleuren, dus niet eerst de hele ballon bijvoorbeeld te kleuren, maar meteen ook alle rode delen op de rest van de afbeelding ingekleurd. Daarna ben ik met de donkere kleuren de schaduw gaan aanbrengen, en als laatste nog een keer met R17 over alles heen gegaan.
Het gezicht heb ik hier gekleurd met roze, op wit papier vind ik dit veel te roze, niet een echte huidskleur, maar op kraft vind ik het juist wel een mooie huidskleur. de kleuren zijn R20, R21, R22.

Ik ben met E23 de lichtste delen van de hond gaan kleuren. Daarna met E25 , waarbij je weinig verschil ziet met E23. en daarna nog met E27 die duidelijk donkerder is dan de andere kleuren. Voor de schaduws heb ik E29 gebruikt, en als laatste weer met de lichtste kleur E23 erover heen gegaan.

De haren wilde ik heel licht van kleur houden, ik heb voor de duidelijkheid op de foto's daarom een randje gezet om het gekleurde gedeelte. Ik ben gestart met Y11, daarna Y04 en voor de highlights E23. Je krijgt zo een mooi licht blond haar.

Hieronder zie je het eindresultaat, Ik heb in deze kaart ook de binnenkant voorzien van een afbeelding, ik heb dezelfde hond gebruikt met natuurlijk dezelfde kleuren als op de voorkant. De andere binnenzijde heb ik voorzien van een aantal leuke versieringen, de fiets is van Marianne Design, en de ballonnen heb ik zelf getekend en uitgeknipt.


Mei 2012, Airbrushen op metaal


Hallo Copicgebruikers,
Vandaag laat ik jullie zien hoe je met je Copicmarkers en de airbrush, niet alleen op papier, 
maar ook op aluminium/blik kunt werken.

Deze kaart is gisteren op het Copic marker Benelux blog blog geplaatst.

Ik ben begonnen met het inkleuren van de afbeelding. Deze afbeelding komt van Sureya. 

De tutorial gaat eigenlijk over het maken van de achtergrond met aluminium/blik, dus ik heb geen uitgebreide uitleg over het inkleuren van de afbeelding, door de foto's te kijken zie je welke kleur ik gebruikt heb en in welke volgorde.


Na het kleuren ben ik begonnen met het drinkblikje open te knippen, let wel op, het is vlijmscherp!! Als je een beetje een goede scherpe schaar heb knip je heel makkelijk door het blik heen, het is erg dun. Je kunt natuurlijk ook werken met aluminium papier/folie, maar aangezien ik dat nogal duur vind kwam ik op het idee om met blikjes te werken, en het is steviger dan aluminium papier/folie. 


Ik heb een embossingfolder gepakt en daar het blik ingedaan, werkt hetzelfde als een velletje papier. Het resultaat is erg mooi, het blik wordt mooi geëmbost en het reliëf wordt goed zichtbaar.


Ik heb het op het juiste formaat gesneden, en ik kan nu beginnen met de kleur aanbrengen.


Als eerste heb ik met B93 een aantal vlakjes blauw gespoten. Je zult merken dat het een beetje plakt, maar als de inkt goed droog is trekt dat plakkerige weg.Daarna heb ik met YR24 de andere vlakjes gekleurd. Het is een groot contrast met de lichte kleur blauw, dus ik wil het blauw nog iets donkerder doen. Als je goed met de airbrush kunt werken kun je heel gericht kleur aanbrengen en zal je nagenoeg niet op plaatsen kleur spuiten waar je het niet wilt hebben.Ik heb met B95 nog een keer het blauw gespoten, je ziet nu dat het blauwe donkerder is.


Ik heb met C6 het geel nog een keer gespoten, dat geeft een heel mooie koperachtige kleur, het felle geel vond ik niet bij de afbeelding passen, maar nu met het zwart erover heen  past het beter. (de foto is erg donker, als je kijkt naar de foto hieronder zie je dat het helemaal niet zo donker zwart is).


Ik vind het erg jammer dat nu de hele afbeelding gespoten is, ik zie graag nog wat zilverkleur van het blik terugkomen. Dat geeft een mooi speels en stoer effect.


Door nu met je blender over de letters heen te gaan verwijder je de gespoten kleur, en komt het blik, de zilverkleur dus, weer helemaal terug. 

Hier zie je dat ik een aantal woorden met de blender weer zilver gemaakt heb. Zoals de afbeelding nu is heb ik hem gebruikt op mijn kaart. de randjes zijn nog steeds scherp, je kunt ervoor kiezen ze een beetje rond te knippen of naar beneden te buigen met een tangetje.Hier zie je de kaart met daarop het blik. Het geeft een mooi metallic-achtige look! Prima geschikt dus voor een stoere mannenkaart. Op de foto zie je dat de achtergrond ook een beetje geel is, ik heb metallic papier gebruikt, als je de foto hieronder ziet is de achtergrond weer zwart/grijs. De kleur verandert als je hem een beetje draait of meer in het licht houd. Verder heb ik een paar roosjes op gedaan, en de zwarte blaadjes zijn van Marianne Design.


Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om met je Copic markers en airbrush ook eens te gaan werken op aluminium/blik.  Ik vind het erg leuk om hier mee te werken, je kunt natuurlijk alle kleuren spuiten die je wilt zodat het perfect past bij je afbeelding.

Hieronder zie je de kaart en de gebruikte kleuren.


4 mei 2012, video tutorial schaduw aanbrengen
Hallo bloglezer,
Ik heb een video opgenomen waarin ik laat zien hoe je schaduw kunt toevoegen aan een afbeelding. De kaart heb ik ook als eindresulaat toegevoegd. De afbeelding is van magnolia, en ik vind het een leuke afbeelding omdat je het zowel voor een vrolijke kaart kunt gebruiken, Singin in the Rain idee, maar natuurlijk ook om iemand die het moeilijk heeft een beetje op te vrolijken of sterkte te wensen.

Ik heb natuurlijk weer een aantal glittersteentjes gebruikt, een swirl en bloemen toegevoegd. De rest van de kaart heb ik leeg gelaten omdat ik hem gebruikt heb om iemand sterkte te wensen, ik vind een uitbundige/volle kaart dan niet zo gepast.
De schaduw is bij deze afbeelding niet erg opvallend, maar toch zie je hem.
Je kunt de schaduw natuurlijk zo donker of licht maken als je zelf wilt.

Huidskleur: E11, E01, E000, R20
Jurk kleur E09, E09, E08
Laarsjes, YR24, YR23, Y38
Haarkleur: E49, E29, E59, E57
Regenplas N3, N1, N0
schaduw W2, W1, W00, 0 blender


Dank je wel voor het kijken en de reacties,
Groetjes Brenda11 maart 2013. Kerstmis in de lente.


Hoi allemaal,
Ik heb voor jullie een kaart met tutorial gemaakt in een heel bijzonder thema; KERSTMIS.
Hoewel het bijna tijd is voor pasen, zie ik op diverse blogs met regelmaat kerstkaarten voor dit jaar gepubliceerd worden, dus dacht ik je kunt er maar beter vroeg bij zijn, zeker als je in mijn geval zo'n 40 kaarten mag maken. Ik vind het geen straf, vind kerstkaarten heel leuk om te maken zeker omdat de dagen in die tijd van het jaar dan weer zo donker zijn en je mensen een beetje opvrolijkt met een mooie kaart.Deze easelkaart heb ik gemaakt met een mooie afbeelding van een kerstman, deze is van het merk DoCrafts  Papermania, het papier wat ik gebruikt heb is ook van dit merk. Verder heb ik er nog wat roosjes en takjes op gedaan, deze heb ik bewerkt met Stickels voor het sneeuw en glittereffect. De ronde tekst bovenaan de kaart is van Magnolia, de tekst onderaan de kaart uit een set van Kruidvat.

Ik ga in bijna 60 stappen uitleggen en laten zien hoe ik gekleurd heb. Het zijn veel stappen, maar zo zie je ook echt bij elke kleur stap hoe ik dat gedaan heb. Ik hoop dat jullie dit leuk en leerzaam vinden. Ik heb er een flink aantal uurtjes op zitten kleuren, het is best een grote afbeelding. Ik heb gekleurd op het Perfect Colouring Paper. Ik heb veel rood gebruikt, deze kleur is best moeilijk te blenden, maar als je het papier eerst een beetje verzadigd met de lichtste kleur rood gaat het prima. Dat laat ik hieronder zien.

1. De begin afbeelding (beetje overbelicht vanwege de zon die heerlijk in mijn hobbykamer scheen)
2. De kleuren die ik gebruik zijn van donker naar licht; R59, R46, R29, R24 en R17
3. Rood is moeilijk te blenden, daarom begin ik met de lichtste kleur R17 om het papier te verzadigen
4. Met de donkerste kleur R59 zet ik kleur aan in het donkerste gedeelte van de plooi
5. Met R46 ga ik over de donkerste kleur heen en een klein gedeelte verder doorkleuren
6. De R29 gebruik ik hier om al een beetje te blenden


7. Met R17 heb ik het grote vlak weer ingekleurd
8. R59 aanzetten het dichtst tegen de schaduw van de plooi
9. De R46 weer gebruiken om over de donkerste kleur te gaan en iets verder door trekken naar het midden
10. Met R29 over de andere kleuren heen en deze 3 lichtjes al blenden met elkaar
11. De R24 is 1 na lichtste kleur en die kleur ik over alle kleuren heen behalve het laatste stukje wat lichter moet blijven
12.  De donkerste kleur R59 weer gebruiken voor de schaduw te maken

13. Met R46  heb ik weer de donkerste kleur overgekleurd om het donkere een beetje weg te blenden
14. deze kleur  R46 is lekker fel rood, en maakt het ook weer een beetje donker op de aangezette schaduw
15. Daarna nog een keer met de R24 gekleurd  om de andere kleuren weer een beetje te blenden met elkaar
16. Hier gebruik ik R59 voordat ik de lichtste kleur heb gedaan zoals je zag op eerdere foto's
17. Met R46 ga ik er weer overheen, ik wil dat dit donker blijft, dus ik zet alleen kleur op zonder blenden
18. De kleur R29 maakt het weer een beetje lichter
19. Met R24 kleur ik het grootste gedeelte, maar niet de stukjes die het lichtst moeten blijven
20. De lichtste kleur R17 gebruik ik om het hele vlak verder in te kleuren
21. De stappen herhalen zich weer, ik begin dus weer met R59
22. Met R46 ga ik weer over de donkerste kleur heen
23. kleur R29 gebruikt om de kleuren een beetje te blenden, ook ga ik weer over de eerder gemaakte plooi heen
24. Met R24 vul ik het grootste gedeelte van het vlak op en maak ik de eerdere plooi  ook nog wat donkerder


25. Met de R17 kleur ik het hele vlak in, en blend ik de andere vlakjes ook zodat de kleuren mooi in elkaar overlopen
26. Omdat dit een groot vlak is begin ik weer met de lichtste kleur zodat het papier verzadigd raakt van kleur
27. Hier is R59  weer aan de beurt om de donkerste schaduw aan te geven
28. De stappen herhalen zich weer, dus met R46 weer over de donkerste kleur heen
29. De R29 gebruiken om nog wat meer donker/schaduw aan te brengen
30. met R24 blend ik die kleuren weer een beetje tot aan de lichtste kleur

31. Met R17 blend ik weer alle kleuren samen, je ziet hier beter als op vorige foto dat de kleuren mooi in elkaar mengen
32. Het laatste gedeelte is het donkerst, hier dus weer de R59 gebruikt
33. De jas eindigt hier met een dunne streep, die het lichtst moet zijn omdat daar het meeste licht op valt, R17 dus
34. Nu is het tijd voor het 2e gedeelte van de jurk, met R17 kleur ik het hele vlak weer in
35. Ik zet met R59 kleur aan op de plekken waar de schaduw het donkerst is
36.  Hier ook weer met de R46, de 1 na donkerste kleur gewerkt

37. Het totaal plaatje met de rood tinten, ik heb het hier en daar nog wat donker gemaakt door stappen te herhalen
38. De rugzak ga ik nu kleuren, ik begin met de lichtste kleur G94
39. Daar waar de schaduw komt zet ik de donkerste kleur aan, BG78 dit doe ik ook in de plooien van de rugzak
40. Met G24 trek ik de kleur wat verder naar het midden toe door weer over de donkerste kleur heen te gaan
41. Met G28 weer over de andere kleuren heen en verder naar het midden en onder gekleurd
42. De kleur  G85 is een beetje mosgroen en blend de andere kleuren mooi met elkaar
43. En dan begint het weer vooraan, met de lichtste kleur G94 ga ik weer over alle andere kleuren heen
44. De kleur BG78 maakt het nog wat donkerder
45. Met G85 maak ik de donkerste kleur weer iets lichter en blend het weer een beetje
46.  Met deze kleur G94 kleur ik bijna alles weer in, alleen het lichtste gedeelte niet
47. De nerven in de blaadjes zet ik aan met G29
48. Met de 1 na lichtste kleur groen G85 zet ik een beetje kleur naast de donkerste kleur

49. De rest van de blaadjes kleur ik met G94
50. Hier zie je de muts die ik gekleurd heb volgens alle stappen die ik je eerder al heb uitgelegd
51. Ik was nog niet tevreden over de schaduw, heb dus alles wat ik donkerder wilde nog een keer gedaan
52 .Deze blaadjes en de blaadjes om de schouder heb ik gekleurd met YG25 en een donkerde kleur in de nerven
53 .De laars komt als laatste, hier heb ik gebruikt E59, E57, E55, en deze 3 samen geblend tot een mooi geheel
54. Hier zie je afbeelding compleet ingekleurd, voor de lintjes heb ik gebruikt Y28 en Y26 en een goude glans pen
Bedankt voor het kijken, en de leuke reacties die altijd mag ontvangen van jullie.

Groetjes Brenda8 januari 2012, baby kaart tutorial
Hallo allemaal,
Deze kaart heb ik gemaakt met een afbeelding van Mo Manning, een ideaal plaatje voor het maken van een babykaart, deze afbeelding kan zowel voor een meisje als een jongen.

 Ik heb hier gekozen voor de jongens versie. Ik heb er voor jullie een tutorial van gemaakt waarin ik in 20 stappen het inkleuren laat zien. Ik hoop dat jullie dit leerzaam vinden, en zo stap voor stap zien hoe de afbeelding wordt ingekleurd. Ik kleur het liefst van donker naar licht, en werk op dit moment met DCP papier, dat is wat harder papier en daarbij moet je rekening houden dat de kleuren soms wat moeilijker te blenden zijn. Dit is te voorkomen door eerst met je lichtste kleur een dun onderlaagje aan te brengen en dan van donker naar licht werken.


Het inkleuren van het konijntje/knuffeldier
foto 1: de schaduwrand aangezet met W6, de lichtinval komt van links bovenaf
foto 2: over de donkerste kleur met W4 gekleurd, rekening houden met de lichtste
 gedeeltes die je wilt overhouden
foto 3: de lichtste gedeeltes van het konijn gekleurd met W3, en alles ingekleurd
foto 4: ik vond het niet donker genoeg, dus opnieuw over de donkerste kleuren met W4
foto 5: daarna nog een keer met W3 de randen van de donkerste kleuren aangezet en een klein beetje verder naar het   lichtste gedeelte toegetrokken, zodat de lichtste kleuren mooi uitkomen


Het inkleuren van het T-shirt
foto 6: ik heb wederom de donkerste kleur als eerste aangezet, dit is B37
foto 7: met B34 over de donkerste kleur gegaan en verder naar binnen toe gekleurd
foto 8: de lichtste kleur is B32, deze over de 2 ander kleuren heen naar het midden toe getrokken, zo ontstaat het lichte gedeelte in het midden.

Het inkleuren van de luier en de fles
foto 9: Met C4 ben ik de schaduw gaan kleuren van de luier
foto 10: om het weer iets lichter te maken ben ik er met C2 overheen gegaan
foto 11: Met C0 heb ik de kleuren nog meer geblend, en geprobeerd om witte stukken over te laten, het is immers niet mijn bedoeling om de hele luier grijs te maken, maar om de schaduw te laten zien.
foto 12: de fles heb ik gekleurd met C4C2 en C0, ook hier alleen maar om accenten te laten zien. dus veel wit gelaten.

De huid gekleurd
foto 13: het donkerste gedeelte van de huid heb ik aangezet met E11, daar waar ik denk dat de meeste schaduw is
foto 14: met E01 de donkerste kleur wat verder naar binnen getrokken en een beetje geblend om lichter te laten worden
foto 15: als laatste gebruik ik de E000, dat geeft een mooi licht effect, zodat je het schaduw gedeelte extra benadrukt.
foto 16: met R20 heb ik de blosjes op de wangen gedaan, ik zet deze kleur ook in de huidplooien aan


foto 17: ik was helemaal vergeten de poot van het konijn te kleuren, 
dit heb ik nog gedaan met W6, W4 en W3

haarkleuren
foto 18: de donkerste haarkleur heb ik gedaan met E17, het is maar een klein oppervlak, dus niet te veel kleur gebruiken
foto 19: met E15 wordt het als iets lichter, ook hier niet veel ruimte om te kleuren
foto 20: de lichtste kleur is E13, dit blend de andere 2 kleuren mooi, zodat het een speels haardosje wordt.

Dit is het eindresultaat, ik heb schaduw rondom de afbeelding aangebracht met C4,C2 en C0.
de drinkfles heb ik bewerkt met een glitterpen zodat die iets meer de uitstraling van plastic krijgt.

Alle gebruikte kleuren


Het papier dat ik gebruikt heb is van Marianne Design, Eline's Babies. Verder heb ik er nog glittersteentjes op gedaan, een strikje en een bloemetje dat ik zelf uitgestanst heb met een stans van Joy. Een vlindertje, en natuurlijk de stempel teksten, die komen ook van Marianne Design.

Hopelijk vonden jullie dit een leuke uitleg, bedankt voor het kijken en de reacties, tot de volgende keer.

Creatieve groetjes BrendaGeen opmerkingen: