Translate

dinsdag 20 september 2011

Werken met embossingpoeder


Hallo allemaal,
bij deze wil ik jullie mijn nieuwe stempel laten zien, en dacht dat het misschien wel leuk was om uitleg te geven over hoe je werkt met embossingpoeder/stempelinkt. De stempelafbeelding ga ik gebruiken op waxinelichtkaartjes, waar je in een volgend bericht meer over ziet. Hoop dat jullie het leuk vinden. Bedankt voor het kijken, groetjes BrendaDit is mn nieuwe stempel, heb hem beeinkt met TopBoss embossing stempel inkt, dat is een blanco inkt.

Zoals je hier ziet is de stempel afgedrukt op papier, is blanco dus niet echt goed te zien

Hier heb ik uit een potje van Ranger, clear embossing poeder erover heen gedaan. clear is dus ook blanco van kleur en na verhitting krijgt het een plastic glans.

het overtollige poeder schud je voorzichtig van de afbeelding, zodat uiteindelijk alleen de natte gedeeltes vol blijven met poeder.

na verhitting met de heat gun zie je dat het poeder is weggetrokken en komt er dus een plastic/was achtige stempel tevoorschijn

de stempel ga ik nu met distress inkt kleuren, je zult zien dat alleen het papier kleurt, maar niet de gedeeltes waar het embossingpoeder zit, omdat het een plastic laagje vormt trekt daar de kleur niet in.

dit is dan de gekleurde afbeelding. je ziet hier goed het contrast, de stempel blijft mooi wit.

hier heb ik met verschillende kleuren gewerkt.

2 opmerkingen:

Heidie zei

wat een leuk idee zeg. Ga ik denk ik ook maar eens proberen.

liefs Heidie

Chantal zei

Erg leuk zo dat embossingpoeder he! Dat 'ghosten' gebruik ik echter veel te weinig en het resultaat is juist zo leuk! Ik vind het resultaat bij alle kleurtjes erg mooi geworden!