Translate

maandag 7 mei 2012

Stoere mannenkaartHallo Copicgebruikers,
Vandaag laat ik jullie zien hoe je met je Copicmarkers en de airbrush, niet alleen op papier, 
maar ook op aluminium/blik kunt werken.

Deze kaart is gisteren op het Copic marker Benelux blog blog geplaatst.

Ik ben begonnen met het inkleuren van de afbeelding. Deze afbeelding komt van Sureya. 

De tutorial gaat eigenlijk over het maken van de achtergrond met aluminium/blik, dus ik heb geen uitgebreide uitleg over het inkleuren van de afbeelding, door de foto's te kijken zie je welke kleur ik gebruikt heb en in welke volgorde.


Na het kleuren ben ik begonnen met het drinkblikje open te knippen, let wel op, het is vlijmscherp!! Als je een beetje een goede scherpe schaar heb knip je heel makkelijk door het blik heen, het is erg dun. Je kunt natuurlijk ook werken met aluminium papier/folie, maar aangezien ik dat nogal duur vind kwam ik op het idee om met blikjes te werken, en het is steviger dan aluminium papier/folie. 


Ik heb een embossingfolder gepakt en daar het blik ingedaan, werkt hetzelfde als een velletje papier. Het resultaat is erg mooi, het blik wordt mooi geëmbost en het reliëf wordt goed zichtbaar.


Ik heb het op het juiste formaat gesneden, en ik kan nu beginnen met de kleur aanbrengen.


Als eerste heb ik met B93 een aantal vlakjes blauw gespoten. Je zult merken dat het een beetje plakt, maar als de inkt goed droog is trekt dat plakkerige weg.


 Daarna heb ik met YR24 de andere vlakjes gekleurd. Het is een groot contrast met de lichte kleur blauw, dus ik wil het blauw nog iets donkerder doen. Als je goed met de airbrush kunt werken kun je heel gericht kleur aanbrengen en zal je nagenoeg niet op plaatsen kleur spuiten waar je het niet wilt hebben.Ik heb met B95 nog een keer het blauw gespoten, je ziet nu dat het blauwe donkerder is.


Ik heb met C6 het geel nog een keer gespoten, dat geeft een heel mooie koperachtige kleur, het felle geel vond ik niet bij de afbeelding passen, maar nu met het zwart erover heen  past het beter. (de foto is erg donker, als je kijkt naar de foto hieronder zie je dat het helemaal niet zo donker zwart is).


Ik vind het erg jammer dat nu de hele afbeelding gespoten is, ik zie graag nog wat zilverkleur van het blik terugkomen. Dat geeft een mooi speels en stoer effect.


Door nu met je blender over de letters heen te gaan verwijder je de gespoten kleur, en komt het blik, de zilverkleur dus, weer helemaal terug. 

Hier zie je dat ik een aantal woorden met de blender weer zilver gemaakt heb. Zoals de afbeelding nu is heb ik hem gebruikt op mijn kaart. de randjes zijn nog steeds scherp, je kunt ervoor kiezen ze een beetje rond te knippen of naar beneden te buigen met een tangetje.Hier zie je de kaart met daarop het blik. Het geeft een mooi metallic-achtige look! Prima geschikt dus voor een stoere mannenkaart. Op de foto zie je dat de achtergrond ook een beetje geel is, ik heb metallic papier gebruikt, als je de foto hieronder ziet is de achtergrond weer zwart/grijs. De kleur verandert als je hem een beetje draait of meer in het licht houd. Verder heb ik een paar roosjes op gedaan, en de zwarte blaadjes zijn van Marianne Design.


Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om met je Copic markers en airbrush ook eens te gaan werken op aluminium/blik.  Ik vind het erg leuk om hier mee te werken, je kunt natuurlijk alle kleuren spuiten die je wilt zodat het perfect past bij je afbeelding.

Hieronder zie je de kaart en de gebruikte kleuren.Bedankt voor het kijken.
Groetjes Brenda

6 opmerkingen:

Dora zei

wauw....wat GAAF!!
geweldig hoe je dit hebt gemaakt. SUPER!
dank je wel voor je uitleg hierin.
groetjes

Heidie zei

wat een schitterende kaart heb je weer gemaakt. Bedankt voor de uitleg.

liefs Heidie

ROSANNEVERBERNE zei

Echt superrrr mooi brenda!! Top !
Echt een hele mooie site heb je!
Goed bezig xxx rosanne

Crealett zei

Wauw Brenda.... ben ff helemaal stil van je prachtige creatie. Super....

Lieve groetjes, Alette

Frea zei

Hoi Brenda, wow ik had deze nog niet gezien; wat een geweldig effect! Vind het een super idee en ga het zeker uitproberen. Groetjes ,Frea

Relinde Scheepers zei

Super mooie kaart!
groetjes Relinde