Translate

maandag 29 oktober 2012

Tutorial Copic airbrush


Hoi allemaal,
Afgelopen woensdag heb je deze kaart al kunnen zien, en ik had beloofd om er een tutorial van te laten zien hoe ik de achtergrond gemaakt heb met de airbrush. Bedankt voor de leuke reacties die ik gekregen heb.

Ik ben begonnen met het stempelen van de afbeelding van KennyK met Memento op Copic papier.

De stempel heb ik ingekleurd met de Copics, en op het rode gedeelte van het drumstel heb ik met een Spica pen wat fijne glitter aangebracht (op de foto niet echt zichtbaar, maar in het echt wel heel mooi te zien)

Daarna heb ik op het roze papier wat aan de achterkant een plaklaagje heeft de stempel nog een keer gestempeld en deze rondom uitgeknipt zodat ik het kan gebruiken als een masker (ter bescherming van de gekleurde afbeelding tijdens het airbrushen)

Ik kies dan mijn vorm, de nestabilitie uit, die ik straks wil gebruiken om op de kaart te plakken. Ik wilde graag het mooie witte randje zien na het airbrushen dus dan moet je tijdens het airbrushen al zorgen dat je de nestabilitie over je gekleurde afbeelding op het papier bevestigd, zodat je die na het airbrushen kunt uitsnijden. Na het airbrushen kun je met een babydoekje gemakkelijk de nestabilitie weer schoonmaken.
Hier heb ik het roze masker over de gekleurde afbeelding aangebracht en het airbrushen kan beginnen.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als eerste heb ik met behulp van een steen/muur sjabloon de kleuren E13 en E15 op de achtergrond gespoten. 

Hier zie je het resultaat zonder het sjabloon, je ziet nu duidelijk het steentjes/muur patroon.

Om het onderste gedeelte te spuiten heb ik een papier ter bescherming over de rest van de afbeelding gelegd zodat alleen het te spuiten gedeelte zichtbaar blijft.

Hier zie je dat ik het onderste gedeelte gespoten heb met BG72, en ik  vond het wit in de voegen niet mooi, daar ben ik met E11 over heen gegaan, niet gespoten maar gewoon gekleurd met de stift.

Met weer een ander sjabloon heb ik de rode sterren  gespoten met R46.  Zo krijg je meer diepte in de achtergrond.

als je de nestabilitie hebt uitgesneden zie je dit als eindresultaat. Een mooi wit randje om je gespoten werk heen.
Als je dan het roze masker verwijderd dat je gebruikte ter bescherming van afbeelding is dit het resultaat. Je kunt het nu gebruiken en verder verwerken op een kaart.

Dit zijn de gebruikte kleuren voor de hele kaart. voor het airbrushen heb ik alleen maar de kleuren:
R46, E11, E13, E15 en BG72 gebruikt


Ik hoop dat jullie de tutorial mooi vinden, bedankt voor het kijken en de reacties die ik altijd mag ontvangen.
Fijne zondag nog.

Groetjes Brenda

4 opmerkingen:

Mieke zei

Wat een duidelijke uitleg! Heel knap gedaan.

Frea zei

Hoi Brenda, wow wat een mooi effect met dat airbrushen. Ik heb juist een kaart gemaakt waarbij ik een nachtlucht op de achtergrond had, en waarbij ik er dus achterkwam dat ik dat gewoonweg niet egaal ingekleurd kreeg met de Copics. Dat is dus iets dat echt met airbrushen zou moeten. Maar zo'n systeem vind ik echt veel te duur om aan te schaffen, omdat ik het relatief weinig zal gebruiken. Jouw kaart is wel echt schitterend geworden met die achtergrond, nét even meer. Groetjes Frea

Karen Hemel zei

Hoi Brenda, leuk je te ontmoeten vandaag op de workshop. Ik heb je blog bekeken, en de kaarten zijn geweldig. Ik hoop over een tijdje ook leuk te kunnen kleuren. Ik zou je mijn mailadres nog geven: karen.hemel@hetnet.nl

aussie aNNie zei

Hi Brenda, have joined your blog as a newie. Next time you come to Australia, let me know and I will try and see you. I live in Newcastle 2 hours from Sydney. It is a beautiful country and I hope the Aussies were nice to you...keep in touch...luv annie.

http://annieforeva.blogspot.com.au