Translate

maandag 30 juli 2012

Kleuren op craft, tutorial challenge #145 Mo manning


Hoi Bloglezer,
Wat leuk dat je hier weer komt kijken. Ik wil je iets laten zien en dat is het kleuren op kraft. Sinds kort heb ik me gewaagd aan het kleuren op dit materiaal. Het is erg leuk om te doen, het papier bloed niet (loopt niet buiten de lijntjes) en geeft een heel leuk en mooi effect. Het is wel heel anders kleuren op dit kraft papier omdat alle kleuren veel donkerder worden dan op wit papier.
Hieronder zie je het verschil. Ik hoop met deze tutorial te laten zien hoe leuk het is om ook dit materiaal te kleuren met je Copics.

Het witte papier is Perfect Coloring papier, en het kraft papier is van Joy.

Ik laat je stap voor stap zien hoe ik de afbeelding  die van Mo Manning is, gekleurd heb. bij de gele kleuren heb ik van donker naar licht gekleurd, en bij alle andere van licht naar donker. Het geel maakt het gekleurde gedeelte in het begin een soort van nat bruin, de kleur komt pas als het opgedroogd is, daarom is het makkelijk om eerst donker te doen bij geel, en daarna pas het lichtste omdat je dat dan goed nat over de rest van de gele kleur aanbrengt.

Ik ben begonnen met de donkerste kleur, dat is in dit geval Y17. Daarna heb ik Y08, Y06 en Y04 gebruikt.  Zowel de ballon als de jurk van het meisje heb ik op deze manier gekleurd.

Met R17, R46 en R59 ben ik alle rode delen gaan kleuren. Omdat kraft papier niet echt nat blijft heb ik gekozen om eerst alles met R17 te kleuren, dus niet eerst de hele ballon bijvoorbeeld te kleuren, maar meteen ook alle rode delen op de rest van de afbeelding ingekleurd. Daarna ben ik met de donkere kleuren de schaduw gaan aanbrengen, en als laatste nog een keer met R17 over alles heen gegaan.
Het gezicht heb ik hier gekleurd met roze, op wit papier vind ik dit veel te roze, niet een echte huidskleur, maar op kraft vind ik het juist wel een mooie huidskleur. de kleuren zijn R20, R21, R22.

Ik ben met E23 de lichtste delen van de hond gaan kleuren. Daarna met E25 , waarbij je weinig verschil ziet met E23. en daarna nog met E27 die duidelijk donkerder is dan de andere kleuren. Voor de schaduws heb ik E29 gebruikt, en als laatste weer met de lichtste kleur E23 erover heen gegaan.

De haren wilde ik heel licht van kleur houden, ik heb voor de duidelijkheid op de foto's daarom een randje gezet om het gekleurde gedeelte. Ik ben gestart met Y11, daarna Y04 en voor de highlights E23. Je krijgt zo een mooi licht blond haar.

Hieronder zie je het eindresultaat, Ik heb in deze kaart ook de binnenkant voorzien van een afbeelding, ik heb dezelfde hond gebruikt met natuurlijk dezelfde kleuren als op de voorkant. De andere binnenzijde heb ik voorzien van een aantal leuke versieringen, de fiets is van Marianne Design, en de ballonnen heb ik zelf getekend en uitgeknipt.


Ik hoop dat je het mooi en leerzaam vond, en ik wil je aanraden ook eens te gaan kleuren op kraft, het is heel erg leuk, en geeft een heel mooi en ander resultaat dan je gewend ben op het witte papier.
Veel hobbyplezier, tot de volgende keer.

Deze kaart doet mee met de challenge bij Mo Mo's digital pencil blog

Groetjes Brenda

7 opmerkingen:

Chantal zei

Sodeknetters Brenda, wat een supergave tutorial!!! Lieve groetjes, Chantal

celia zei

Practige kaart en super tutorial!!!!

Frea zei

Wat schitterend Brenda, ik het meteen proberen!! Groetjes ,Frea

Shelby zei

amazing work on Kraft. The colors are absolutely gorgeous and your coloring fantastic. Thanks for the tutorial as well

Shelby

JU@NITA zei

Wat een gave kaart Brenda,en vooral die rottweiler.Kon de hele stempel niet.Ik ben nl. in het bezit van een rottweiler reu.Zijn het nu stempels van mo manning of digi's?

Enne onwijs gaaf gekleurd op kraft,toppie.

lieve groetjes Juanita

Wilma24 zei

hoi brenda,
ook lekker aan de kleur met de copics gaaf zijn ze he
je vroeg me om de puzzel maker ik heb hier de link
http://www.icadeau.nl/nl/puzzels-maken
is echt een heel leuk ding doet het goed
groetjes wilma

Plastic card printing zei

I like the way you present thing! keep going with such a fine work!