Translate

zaterdag 20 oktober 2012

A sunny day in Oktober #1
Hoi allemaal,
Ik ga jullie vandaag mijn eerste pagina van mijn Artjournal PanPastel laten zien. Ik zie overal op internet die Artjournals, en vind het erg leuk. Ik wil in dit boekje alleen maar werken met PanPastels , stempels, Copics en distressmarkers of kleurtjes. Geen verf, geen inktspray...
 Ik heb bij de Action een klein notitieboekje gekocht, de velletjes zijn redelijk dun dus ik heb met de lijmstift 2 pagina's op elkaar geplakt zodat de basis wat steviger is. Zo kun je ook met stiften werken zonder dat het doordrukt naar de achterkant.

Ik heb gisteren een nieuw stempelsetje gekocht van Dylusions, ik vind die blaadjes zo mooi, maar zeker ook de borders. ik ga ze zeker nog vaker gebruiken. Ook voor op kaarten zijn ze erg leuk.

Wat heb ik gedaan:
Ik heb het boekje voor me gelegd en bedacht me dat ik het leuk vond om een witte rand zichtbaar te laten, ik heb hiervoor het paarse tape als afplaktape gebruikt. Ook verkrijgbaar bij Action, het is speciale tape voor kwetsbare ondergronden. het blijft niet aan je papier plakken. Je kunt natuurlijk ook de Scotch tape gebruiken.
Ik heb daarna met de stempelachtergrond de bladzijdes voorzien van rondjes. Heb het gestempeld met Versamark.

De kleuren die ik gebruik heb zijn
Magenta
Turquoise
Permanent Green
Diarylide Yellow
Hansa Yellow

Ik heb de bladzijde opgebouwd in de verschillende kleuren en je ziet dat het uiteindelijk mooi in elkaar mengt en dat de kleuren waar je mengt ook weer een andere kleur krijgt.Heel mooi effect. Nadat ik alle kleuren erop had staan met de PanPastels heb ik er een laagje haarlak overheen gespoten zodat het niet meer afgeeft op je handen.
Daarna heb ik met diverse soorten stempels de bladzijde verder afgemaakt. En sommige stempels heb ik ingekleurd met de Distress markers. Je kunt prima werken met de Distress markers op je ingespoten pagina's. Vind het een heel mooi effect,, en omdat de Distressmarkers ook zo mooi felle kleuren hebben kun je het prima combineren met de PanPastels.


Omdat het vandaag zo'n heerlijk weer was, en ik lekker in het zonnetje in mijn hobbykamer zat te werken vond ik de tekst wel toepasselijk, A Sunny day in Oktober. Ik heb expres het woord Oktober in het Nederlands geschreven, beetje spelen met woorden is wel leuk.Hopelijk vinden jullie het mooi, en kunnen jullie de uitleg waarderen. Ik ben van plan nog meer pagina's te gaan vullen in dit boekje, dus die zien jullie weer verschijnen op mijn blog.
Dit is inmiddels mijn voorraadje kleuren, wil alleen nog graag wit en dan heb ik nu voor mijn idee wel de belangrijkste kleuren.

Bedankt voor het kijken en de leuke reacties.
Groetjes Brenda

5 opmerkingen:

Heidie zei

wat een mooie pagina heb je gemaakt. Wat een mooie kleuren heb je gebruikt.

liefs Heidie

Anita Meijer zei

Dat ziet er prachtig uit Brenda, prachtig al die kleuren.
Liefs van Anita

Gea zei

wauw, dat is prachtig!
Je uitleg is ook super, zo kunnen we alle stappen "meemaken"
Groetjes Gea

Shelby zei

Absolutely beautiful use of color...a gorgeous explosion of color!

Shelby

Judith Slegers zei

prachtig Brenda!!! ja je hebt me overtuigd. Ik heb er 4 gekocht om te proberen.
Een beetje geknoei in het begin moet ik zeggen, maar... het hoopt naar meer...
Groeten Judith