Translate

maandag 1 april 2013

Werken met embossingpoeder en CopicsHallo allemaal op deze 1e dag van April, en nee dat is geen grapje, het is echt 1 April, al zou je dat aan het weer niet kunnen aflezen, brrr. koud en sneeuw, die lente mag snel komen!
Ik heb voor vandaag weer een kaart gemaakt (gisteren weer geplaatst op het CopicBeneluxBlog, en daarin ook uitleg hoe je glimmende objecten zoals een ballon, fiets, of auto kunt bewerken met embossingpoeder in combinatie met je Copic stiften.

De kaart heb ik gemaakt voor een jongeman die binnenkort zijn 1e communie gaat doen. Ik heb zin in de lente dus ik heb heerlijke frisse lentekleuren gebruikt.

Als eerste ben ik begonnen met het inkleuren van de afbeelding. De kaart is voor een jongen, maar toch vind ik de kleuren paars en het groen en blauw heel mooi bij elkaar passen.


De ballonnen heb ik nu bijna allemaal voorzien van een kleurtje, ballonnen glimmen, dus ik heb tijdens het kleuren al geprobeerd een natuurlijke lichtinval te kleuren zodat het lijkt alsof de ballon glimt.

Wat ik nu gedaan heb is de ballonnen met embossinginkt "nat" maken zodat het embossingpoeder er goed op blijft plakken als je het erop strooit.


Als je het overtollige poeder eraf klopt/schudt dan blijft dit over, je ziet heel goed de kleuren maar nu voorzien met een soort zandlaagje.


Na het verhitten met een heattool zie je duidelijk een glanslaagje op je afbeelding, maar de onderliggende kleur Copic zie je nog steeds heel goed.


Dit is dan het eindresultaat op de afbeelding, mooie glimmende ballonnen.
Natuurlijk kun je alle gewenste glimmende objecten zo voorzien van een glimmende laag,


Op de kaart heb ik ook een tekst geplakt van een stickervel, dit stickervel heb ik met de paarse Copic stift bewerkt en zo kun je dus ook je zilveren of gouden tekst stickers kleuren in elke gewenste kleur zodat die past bij je kaart. Als de inkt droog is geeft het absoluut niet meer af.
De kaart heb ik verder afgewerkt met een grasrandje van Cheery Lynn, kleine vlindertjes van Forever Friends, het gestreepte achtergrond papier is van een blok van de Action, verder heb ik een aantal tulpjes in het gras gestoken, en nog een paar bloemen van Marianne Design in het paars uitgestanst.


De binnenkant van de kaart  heb ik voorzien van mooie sticker van Hartelijk Gefeliciteerd, ook weer gekleurd met de Copics, en een uitgestanste nestabilities waar de tekst op geschreven kan worden.De gebruikte kleuren zijn:
Paarse ballonnen, truitje: V09, V25, V22 en V20
Haren: E21, E23, E25 en E27
Groen: YG03, YG05, YG06, YG07 en YG09
Mintgroen: BG11, BG13, BG18
Huid: E000, E01, E11


Bedankt weer voor het kijken, en alle reacties,
fijne zondag nog
Groetjes Brenda


5 opmerkingen:

Heidie zei

wat een mooie kaart heb je weer gemaakt. Erg leuk met dat embossingpoeder.

liefs Heidie

Yvonne zei

Hoi Brenda, heb natuurlijk je mooie kaart al bewonderd op het copic blog. Fijn hoor zo'n duidelijke tutorial erbij. Leuk je nu eens in het echt gezien te hebben!
liefs Yvonne

janieworkum zei

Wat een beeldschone kaart, ziet er erg mooi uit.
groetjes Janie

Chantal zei

Dat zijn weer twee handig tips! Mooi hoe de Copicmarker zo doorschijnt door het embossingpoeder. En die tip van de stickers kende ik al maar was ik alweer een beetje vergeten, dank je wel voor het ophelderen!
Groetjes,
Chantal

Wendy zei

Wat een pracht van een kaart Brenda! Ik zag 'm net ook op het copicblog, schitterend! Wat een leuke en mooie techniek. Super dat je ons foto's laat zien hoe je de ballonetjes hebt gedaan. Erg leuke stempel ook, onwijs mooi ingekleurd.
Groetjes, Wendy