Translate

woensdag 6 maart 2013

gast kaartje PanPastel bnl blog


Dit stond gisteren op het blog van PanPastel


Gastdesigner Brenda

Met regelmaat zie ik op onze facebook groep werk van Brenda 
voorbij komen. Brenda maakt heel veel kaarten met PanPastel maar ook
werkt ze als designer voor het Copic Marker BeNeLux Blog. 
Haar kaarten gemaakt met PanPastel vind ik zelf altijd erg mooi geworden
en heb haar daarom gevraagd of ze een keer Gast Designer wil zijn
voor ons blog hier.
Brenda heeft voor ons deze kaart gemaakt, en dat niet alleen
ze heeft ook nog een uitgebreide beschrijving gemaakt 
hoe deze kaart tot stand gekomen is.
Wil je meer werk van Brenda zien,
op haar blog post ze regelmatig nieuwe creaties.

Brenda dank je voor je geweldige bijdrage, je kaart is super geworden.


Hallo bloglezer,
Ik ben gevraagd om een keer als gastdesigner een kaart te maken voor dit PanPastel Blog, en daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Vind het erg leuk om met de PanPastels te werken, en heb er meteen een soort van tutorial van gemaakt.

Ik ben begonnen met het snijden van een stuk cardstock, dit is geen glad papier, het heeft zelfs een beetje structuur. Het maakt het blenden van de kleuren wel iets moeilijker maar als je rekening houd dat je niet te donkere en lichte kleuren combineert gaat het prima.


Als eerste heb ik een stempelafdruk onderaan de pagina gestempeld met Versamark inkt, en er met witte embossingpoeder over heen gegaan. Dit verhit, en uiteindelijk ziet het er dan zo uit.


Als volgt heb ik met 2 andere stempels, die met het ruitje, en met de grote klok ook weer gestempeld met Versamarkt inkt. Daarna heb ik met Burnt Sienna de eerste kleur aangebracht.


De tweede kleur is Orange Shade, en die heb ik weer in een schuine streep aangebracht.


De derde kleur is Hansa Yellow. Nadat ik die had aangebracht heb ik deze kleur ook over de andere twee nog heel lichtjes opgewreven zodat het een mooi geheel word. Het is leuk om te zien dat de embossinginkt de kleuren afstoot en dus mooi wit blijft.


Ik heb vervolgens met bruine inkt de stippen gestempeld. vind de donker bruine kleur mooi afsteken bij de rest.Om de kaart af te maken heb ik de tekststempel van Marianne Design weer gestempeld met VersaMark inkt en ook daar embossingpoeder opgedaan. De bruine inkt is nog steeds een beetje nat, en ik heb gedoseerd hier en daar wat embossing poeder op laten vallen. Geeft een speels effect en haalt de witte kleur van de onderste klokken weer wat naar voren. als achtergrond heb ik kraftpapier gebruikt en dat een beetje verouderd met een distresstool.


Verder heb ik er een bruin lintje opgedaan en 2 parels. Ik vond de kaart nog niet af, en heb toen met een stans van Marianne Design een klokje uitgestanst, dat heb ik gedaan op kraft papier, en ook dat weer bewerkt met de Panpastels.  Burnt Sienna Extra Dark.


Ik heb deze kaart met heel veel plezier gemaakt, en ik hoop dat jullie hem mooi vinden. Ben benieuwd naar de reacties.

Groetjes Brenda


10 opmerkingen:

Heidie zei

wat leuk dat je gastdesigner mocht zijn. Mooie kaart en een duidelijke uitleg heb je er voor gemaakt.

liefs Heidie

Frea zei

Ik zag je kaart al op het Pan Pastelblog; ik vind 'm echt schitterend! Prachtige kleurencombinatie en een leuk effect met dat wit geëmboste stempel. Groetjes Frea

Dora zei

prachtige kaart. mooi van kleur.
jammer dat ik de tekst maar half kan lezen. zal vast aan de laptop liggen.
groetjes

Anita Meijer zei

Wat prachtig weer Brenda, ik vind het heel erg mooi.
Liefs van Anita

Dora zei

hoi Brenda,
gelukkig kan ik nu alles zien, schitterend gemaakt.
je kan dus als je panpastels al hebt gekleurd alsnog erover heen stempelen? dat wist ik niet. ik vind dit heel creatief gemaakt met de kleuren en de combinatie van stempels.
groetjes

Brenda zei

Hoi Dora,
fijn dat je de tekst nu wel goed kon zien. Je kunt inderdaad gewoon over je panpastel kleuren heen stempelen. Als je zeker wilt zijn dat de kleuren ook echt zo blijven is het slim om een laagje haarlak of fixatie te gebruiken. en dan pas te gaan stempelen, maar het kan ook gewoon zo.
Het werkt enorm leuk, gewoon uitproberen, dan merk je vanzelf wat wel en niet kan, er kan weinig mis gaan, behalve dat je misschien een stukje papier weg moet gooien.
Hobby ze.
groetjes Brenda

Shelby zei

Very cool card! Love all of the different colors you've used and the stamps look fabulous

Shelby

janieworkum zei

Wat een prachtige kaart en leuk dat je uitleg geeft hoe je deze kaart hebt gemaakt.
groetjes janie

Marion zei

Wauw, erg mooi kaartje !

Groetjes Marion

Anoniem zei

Bonjour, félicitation pour cette superbe carte, j'ai découvert les panpastels il n'y a pas longtemps et je suis accro !! pourriez vous me dire comment vous faite la ligne blanche ; avec la gomme ou la versamark merci pour votre aide
bisous

sabine