Translate

zondag 2 februari 2014

Artjournal52, Abstract Art Inspiration , #5

Hoi hoi,
Ik heb deze pagina met heel veel plezier gemaakt. Het was de bedoeling Abstract te werken, dus zonder tekeningen of dergelijke. Vond het een leuke uitdaging en wil dit tegelijk combineren met een challenge van A sprinkle of imagination waarbij het de bedoeling is je te houden aan een kleurenschema.
Dit zijn de kleuren

Ik heb er 4 van gebruikt


Ik ben weer begonnen met een witte pagina die ik met bovenstaande kleuren ga bewerken.
Als eerste doe ik van elke kleur een beetje op mijn non stick craft sheet en spray er daarna wat water over heen om de verf te "activeren".

De witte pagina heb ik eerst bewerkt met Gesso zodat het beter de verf oppakt. Dit is dan de eerste keer dat ik de pagina in de verf heb gelegd en met een soort trekkende beweging de verf verdeel.


Dan nog een keer over dezelfde verf gegaan zodat de pagina nog meer gekleurd word


Dit laat ik allemaal drogen om te voorkomen dat als ik nog een keer verf aanbreng vanaf mijn craft sheet de kleuren met elkaar gaan mengen. Als deze verf droog is loopt die niet meer uit en blend ook niet met andere kleuren.  om weer verder te gaan heb ik opnieuw verf aangebracht en met water geactiveerd.
Ik herhaal bovenstaande stappen steeds weer totdat ik tevreden ben met de kleuren. ook meerdere keren drogen tussendoor om te voorkomen dat het 1 vieze kleur word. Veel werk zoals je ziet maar heel leuk om te doen met uiteindelijk dit resultaat.En dan nu.... abstract... oeps, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik had op Youtube bij iemand wel iets leuks gezien met garen en dat wilde ik graag proberen. De ondergrond heb ik op sommige plaatsen ingesmeerd met Modpodge om zo een plaklaagje te creeren waar ik het garen opleg.


Natuurlijk vind ik dit niet genoeg en heb ik wat kleine zilveren mica stukjes aangebracht voor wat glitter effect en natuurlijk toch wat stempels... Misschien niet helemaal abstract maar ik vind het mooi.


Ik wilde er nog wat doorzichtig stof opmaken met behulp van metalen figuurtjes maar bedacht me dat als ik de pagina in mijn boek wil krijgen ik wel een egale achtergrond prettig vind om hem goed in te plakken. Ik heb de pagina dus helemaal afgemaakt om in mijn journal te plakken en heb daarna nog met het doorzichtige stof gewerkt om het geheel af te maken. door de stof en metalen dingetjes word de pagina wat bobbeliger en was het dus de goede keus hem eerst in mijn journal te plakken en daarna pas af te maken.Ik ben er weer erg tevreden over, telkens weer een nieuwe uitdaging..
Groetjes Brenda

2 opmerkingen:

Claudia zei

Wauw wat maak je toch prachtige dingen. Jouw blog is een fijne inspiratie voor mij, dank je daarvoor. Dit zijn helemaal mijn kleuren, dus ik ben helemaal verliefd!

Groetjes, Claudia

Dora zei

deze pagina ziet er ook mooi uit. knap hoor?